Αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC πως μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους ανεμίζει σε ένα κτήριο στα ανατολικά του Κομπάνι.

Συρία: Μαύρη σημαία ύψωσε το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπάνι

Μάχες μαίνονται στην πολιορκημένη, στρατηγικής σημασίας κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να διεισδύσουν στις ανατολικές συνοικίες της, χρησιμοποιώντας άρματα και παγιδευμένα αυτοκίνητα. Χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά εγκαταλείπουν την πόλη σύμφωνα με αξιωματούχους.
Μαίνονται οι μάχες στην Κομπάνι, χιλιάδες oi πρόσφυγες

Σύμφωνα με τον Πάργουερ Αλί Μοχάμεντ, μεταφραστή ο οποίος εργάζεται για το μεγαλύτερο κουρδικό πολιτικό κόμμα της Συρίας στο πρακτορείο Reuter, περισσότεροι από 2.000 Κούρδοι της Συρίας, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, φυγαδεύτηκαν από την κουρδική πόλη Κομπανί, την ώρα που οι τζιχαντιστές οι οποίοι την πολιορκούν εδώ και τρεις εβδομάδες προωθούνται προς το κέντρο.
 
«Ο ήχος των όπλων ακούγεται στους δρόμους», ανέφερε. Κάποιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC πως μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους ανεμίζει σε ένα κτήριο στα ανατολικά του Κομπάνι.

Επίσης επιβεβαιώθηκε πως οι τζιχαντιστές ελέγχουν το Μιστενούρ μια πλαγιά που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την κατάληψης της πόλης.
Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονται «από σπίτι σε σπίτι» στα ανατολικά της πόλης, είπε ο Μουστάφα Μπάλι, ο επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.

Οι YPG εκκένωσαν την περιοχή και στέλνουν όλους τους άμαχους και τους τοπικούς αξιωματούχους προς τα σύνορα με την Τουρκία, πρόσθεσε ο Μπάλι σημειώνοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι επιμένουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το Ισλαμικό Κράτος, διάσπαση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, παλεύει για τον έλεγχο της κουρδικής μεθοριακής πόλης στη Συρία, παρά το γεγονός ότι βάλλεται από τη συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ από αέρος.

Πηγή: naftemporiki.gr