«Δεν αλλάζουμε την πολιτική μας σε Ιράκ - Συρία», διαμηνύει το Βερολίνο

Φιλιππίνες: «Στα χέρια ισλαμιστών» δύο Γερμανοί όμηροι

To Βερολίνο «δεν θα αλλάξει την πολιτική του στο Ιράκ και τη Συρία» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, μετά τις πληροφορίες ότι ισλαμιστές μαχητές απειλούν την ζωή Γερμανού πολίτη, ο οποίος κρατείται όμηρος στις Φιλιππίνες.
 
«Έχουμε δει την αναφορά αυτή» του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, σύμφωνα με το οποίο ισλαμιστές μαχητές από τις Φιλιππίνες έχουν απαγάγει δύο Γερμανούς και απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον έναν εκ των δύο, δήλωσε η ίδια εκπρόσωπος. «Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ ένα δίκτυο αντιμετώπισης της κρίσης, με στόχο να επιτευχθεί η απελευθέρωσή» τους, προσέθεσε.

Το SITE δημοσίευσε την Τρίτη φωτογραφία, η οποία αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ των Φιλιππίνων, όπου μαχητής με καλυμμένο το πρόσωπό του, ο οποίος κρατά μία μαχαίρα, βρίσκεται δίπλα σε λευκό άνδρα με γκρίζα μαλλιά.

Σύμφωνα με την αμερικανική ανεξάρτητη οργάνωση παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων, οι Φιλιππινέζοι μαχητές απαιτούν λύτρα ύψους 4,37 εκατομμυρίων ευρώ (250 εκατομμύρια πέσο Φιλιππίνων) και τον τερματισμό της γερμανικής στήριξης στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι διεξάγονται στο Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ισλαμιστές μαχητές απειλούν ότι θα σκοτώσουν έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους σε διάστημα 15 ημερών.

Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24/09/2014 - 20:16