Ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.

Τουρκία: Αν λυθεί το Κυπριακό, θα κλείσουμε 10 κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Η Τουρκία θα μπορούσε να ολοκληρώσει μέσα σε δυο έως τρεις μήνες την συζήτηση ακόμη και για 10 κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν λυνόταν το Κυπριακό, εκτίμησε ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ. Ο Μποζκίρ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Πορτογαλία, προέβλεψε μάλιστα πως πως η χώρα του θα είναι έτοιμη για την Ε.Ε. το 2016.
«Αν λυθεί το Κυπριακό, θα βρεθούμε αντιμέτωποι (σε ό,τι αφορά την ένταξη στην ΕΕ) με τη Γερμανία... σε ένα τέτοιο κλίμα, η Τουρκία θα είναι πολύ περισσότερο ενισχυμένη», υποστήριξε ο Μποζκίρ.

Ο Τούρκος υπουργός είπε πως οι μεταρρυθμίσεις για την προσέγγιση στο λεγόμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο συνεχίζονται και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα είναι έτοιμη για την ένταξη στην ΕΕ το προσεχές διάστημα.

Σημείωσε ακόμη πως ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένες επικρίσεις για την Τουρκία στην έκθεση προόδου της ΕΕ, που θα εκδοθεί το φθινόπωρο αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι «το ύφος των επικρίσεων θα είναι εποικοδομητικό».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12/09/2014 - 22:08