Φωτογραφία REUTERS

Πούτιν: Κερί στη μνήμη των φιλορώσων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Κερί σε εκκλησία της Μόσχας, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, άναψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Για ποιον ανάβω ένα κερί; Για εκείνους που τραυματίστηκαν και εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για να υπερασπισθούν τη Νέα Ρωσία» είπε την Τετάρτη ο πρόεδρος σε δημοσιογράφους ενός τηλεοπτικού δικτύου, που τον περίμεναν έξω από μία ορθόδοξη εκκλησία.

Η έκφραση «Νέα Ρωσία», την οποία χρησιμοποίησε ο πρόεδρος για πρώτη φορά τον Απρίλιο, σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμά του, αναφέρεται στις περιοχές της Ουκρανίας όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους Ρωσόφωνοι, οι οποίοι επιθυμούν οι περιοχές τους να επανέλθουν στην επικράτεια της Ρωσίας, και όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές πολεμούν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων προκειμένου να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε σε αυτήν τη μικρή εκκλησία της Μόσχας έναν ιερέα που έχει φύγει από την ουκρανική πόλη της Οδησσού, όπου είναι διώκεται από τις αρχές, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Πηγή: ΑΜΠΕ