Θετικότεροι απέναντι σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ οι Τούρκοι πολίτες

Οι Τούρκοι πολίτες διάκεινται πιο ευμενώς απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αντιθέτως οι πολίτες άλλων χώρες δεν έχουν την ίδια άποψη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το ίδρυμα μελετών German Marshall Fund (GMF).
Η υποστήριξη στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε στο 53% σε σχέση με το 45% που καταγραφόταν το περασμένο έτος διαπιστώνει η έρευνα.

Τόσο οι υποστηρικτές της κυβέρνησης όσο και οι επικριτές της τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, ενώ το ποσοστό ήταν υψηλότερο μεταξύ αυτών που εγκρίνουν την εξωτερική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Παρομοίως η στήριξη προς το ΝΑΤΟ, του οποίου η Τουρκία αποτελεί μέλος, αυξήθηκε στο 49% σε σχέση με το 39% το περασμένο έτος και το 30% το 2010.

Ωστόσο, η εικόνα σχετικά των ξένων για την Τουρκία έχει αλλάξει. Μόλις το 36% των Αμερικανών πολιτών εξέφρασαν θετική άποψη για τη χώρα από 43% πέρυσι.

Στην Ευρώπη τα ποσοστά είναι ακόμα χαμηλότερα: μόλις το 31% των ερωτηθέντων εξέφρασαν θετική άποψη για την Τουρκία. Στη Γερμανία, το ποσοστό έπεσε ελαφρά, από το 24% στο 23%.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10/09/2014 - 23:26