Φωτογραφία REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Ολάντ - Ντράγκι: Η αδύναμη ανάπτυξη απειλεί την οικονομία της Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι συμφώνησαν ότι ο αποπληθωρισμός και η αδύναμη ανάπτυξη απειλούν την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Ο Ντράγκι και ο Ολάντ -οι οποίοι συναντήθηκαν στο Παρίσι -, συμμερίζονται «την ίδια ανησυχία όσον αφορά την ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό» στην Ευρώπη και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να συνεργαστούν ώστε να αυξηθεί η ζήτηση, ανέφερε ένας σύμβουλος του Γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Ντράγκι «εκτιμά βαθύτατα» τις προσπάθειες που καταβάλλει η Γαλλία προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ο Ολάντ φέρεται να δήλωσε στον Ντράγκι ότι η Γαλλία —η οποία έχει ήδη λάβει δύο αναβολές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από τον στόχο του 3% που θέτουν οι Βρυξέλλες— θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της μείωσης του ελλείμματος.

«Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν και η Γαλλία θα τους τηρήσει», τόνισε ο σύμβουλος του προέδρου.
Η συνάντηση αυτή έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την Πέμπτη, με φόντο τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό που τον Αύγουστο έπεσε στο 0,3% στην ευρωζώνη, κάτι που ανησυχεί τόσο τους πολιτικούς ηγέτες όσο και τους οικονομολόγους.
Οι περισσότερο πάντως δεν αναμένουν να ληφθούν κάποιες καινούριες αποφάσεις στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01/09/2014 - 22:42