Φωτογραφία REUTERS

Δύο οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στο Παρίσι

Στους δύο ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου, μετά από έκρηξη, το πρωί της Κυριακής στο βορειοανατολικό Παρίσι. Η έκρηξη φαίνεται πως προκλήθηκε από διαρροή αερίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένα παιδί και μία ηλικιωμένη γυναίκα. Οι πυροσβέστες πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια, αναζητώντας αγνοουμένους.


Συνολικά 12 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, τεσσάρων εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, ενώ τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν ακόμα πέντε ενήλικες και πέντε παιδιά, χωρίς να είναι σίγουροι εάν βρίσκονταν στο κτήριο την ώρα του δυστυχήματος.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν και είχαν οπτική επαφή με μία γυναίκα «περίπου 80 ετών» που ήταν ακόμα ζωντανή και διατηρούσε τις αισθήσεις της κάτω από τα χαλάσματα, ωστόσο η ίδια κατέληξε κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού, δήλωσε ο διοικητής Γκαμπριέλ Πλους.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, ανέφερε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Εκπρόσωπος της νομαρχίας έκανε λόγο για μια «ισχυρή υπόθεση» προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ πηγή προσκείμενη στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο.

«Πραγματοποιούνταν εργασίες αερίου στην περιοχή», ανέφερε ο διοικητής Πλούς, χωρίς ωστόσο να συνδέσει προς το παρόν το γεγονός αυτό με την έκρηξη.

«Είχαν σκάψει το πεζοδρόμιο κάτω ακριβώς από το κτήριο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριλίν Ιβόν, κάτοικος της περιοχής που είναι πεπεισμένη ότι οι εργασίες συνδέονται με την έκρηξη. «Δεδομένης της ισχύος της έκρηξης, δεν πρόκειται για φιάλη υγραερίου, είναι σίγουρο», είπε η 49χρονη γυναίκα.

«Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα ότι θα βρούμε θύματα κάτω από τα συντρίμμια», σημείωσε ένας πυροσβέστης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι επιζώντες μπορούν να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα εντός ενός διαστήματος μεταξύ 12 και 24 ωρών.

Εικόνες από το κτήριο που βρίσκεται στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters