Αλλάζει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Φωτογραφία αρχείου

Χιλιάδες απολύσεις στη Malaysia Airlines

Μειώνει το προσωπικό της η Malaysia Airlines κατά 30% -θα περικόψει κατά 6.000 τις θέσεις εργασίας από περίπου 20.000 που είναι σήμερα - περιορίζει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και αλλάζει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ ενισχύεται με 1,9 δισ. δολάρια. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης 12 σημείων, όπως ανακοινώθηκε από το επενδυτικό ταμείο Khazanah της Μαλαισίας που έχει την πλειοψηφία των μετοχών του εθνικού αερομεταφορέα.
Η εταιρία επιδιώκει να σταματήσει τις απώλειές της, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις αεροπορικές καταστροφές φέτος.

Το επενδυτικό ταμείο ανακοίνωσε επίσης ότι η Malaysia Airlines θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι τα τέλη του 2014, προσθέτοντας ότι ο Αχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Το Khazanah Nasional δήλωσε ότι στόχος του είναι να επαναφέρει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στην κερδοφορία την αεροπορική εταιρεία, η οποία θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο με στόχο η νέα Malaysia Airlines να εισαχθεί εκ νέου μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια από σήμερα.

Την Πέμπτη η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που είναι καθαρές απώλειες 307 εκατομμυρίων ρίνγκιτ, από 176 εκατομμύρια ρίνγκιτ που ήταν οι απώλειες πέρυσι, παρότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο που οι καθαρές απώλειες είχαν φθάσει τα 443 εκατ. ρίνγκιτ.

"Ο συνδυασμός των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα θα καταστήσει δυνατή τη δημιουργία μιας νέας Malaysia Airlines", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Khazanah Nasional Αζμάν Μόχταρ.