Ένα τέταρτο εστιατόριο στη Μόσχα της γνωστής αλυσίδας έκλεισε την Τετάρτη για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας σε έξι τα McDonald’s που έχουν κλείσει στη Ρωσία. Φωτογραφία REUTERS

Κλείνουν για 90 ημέρες τρία McDonald's στη Μόσχα

Το κλείσιμο για 90 ημέρες τριών εστιατορίων της αμερικανικής αλυσίδας γρήγορου φαγητού McDonald's ζήτησε η ρωσική δικαιοσύνη με το αιτιολογικό ότι παραβίασαν υγειονομικούς κανόνες.
Η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ότι «το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει τη δραστηριότητα των McDonald's για 90 ημέρες», τη μέγιστη περίοδο που προβλέπει ο ρωσικός νόμος,

Ένα τέταρτο εστιατόριο στη Μόσχα της γνωστής αλυσίδας έκλεισε την Τετάρτη για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας σε έξι τα McDonald's που έχουν κλείσει στη Ρωσία.

Το κλείσιμο των αμερικανικών εστιατορίων γίνεται λίγες εβδομάδες μετά την επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών προϊόντων σε απάντηση στις οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες αυτές στη Μόσχα για την κρίση στην Ουκρανία.
Τα εστιατόρια McDonald's που έκλεισαν στη Μόσχα έχουν ιδιαίτερα συμβολική σημασία: το ένα από τα δύο είναι το πρώτο που άνοιξε στη Σοβιετική Ένωση το 1990 και το άλλο βρίσκεται δίπλα στο Κρεμλίνο.

«Οι αποφάσεις αυτές είναι αβάσιμες, το δικαστήριο επέβαλε τις πιο αυστηρές ποινές χωρίς καμία δικαιολογία», κατήγγειλε ένας από τους δικηγόρους της εταιρείας, ο Μαξίμ Τιταρένκο, ο οποίος πρόσθεσε ότι η McDonald's θα ασκήσει έφεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ