Φωτογραφία REUTERS

Ισραήλ: Εντείνει τις επιχειρήσεις μετά το θάνατο αγοριού από όλμο

Ότι «Θα πληρώσει ακριβά» το θάνατο του 4χρονου αγοριού στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε τη Χαμάς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μέσω εκπροσώπου του ο οποίος ανέφερε ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του.
«Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά για αυτήν την επίθεση. (Ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών) θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι πετύχουν το στόχο» της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» που ξεκίνησε την 8η Ιουλίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σύμφωνα με έναν από τους εκπρόσωπούς του, τον Οφίρ Γκέντελμαν.

Την ίδια ώρα η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ την οποία ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter προκειμένου να καταγγείλει τη Χαμάς συνδέοντάς την με το Ισλαμικό Κράτος, την εξτρεμιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία αυτή. Η φωτογραφία αποσύρθηκε έπειτα από σωρεία επικρίσεων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δημοσίευσε αυτήν την φωτογραφία την οποία συνέδεσε με εκείνη όπου απεικονίζονται μαχητές της Χαμάς οι οποίοι μεταφέρουν το πτώμα ενός άνδρα που εκτέλεσαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ.

«Η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος είναι η Χαμάς. Είναι οι εχθροί όλων των πολιτισμένων χωρών»,
έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του ο Νετανιάχου ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Ο επίσημος λογαριασμός του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε στη συνέχεια το ίδιο σύνθημα διαβεβαιώνοντας ότι «οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Χαμάς είναι οι εχθροί της ειρήνης και όλων των πολιτισμών κρατών».

 
Αργότερα ωστόσο το υπουργείο έσβησε αυτό το μήνυμα από το Twitter και ένας υπεύθυνος επιβεβαίωσε, χωρίς να κατονομαστεί, ότι το να «χρησιμοποιηθεί αυτή η φωτογραφία ήταν ανάρμοστο».

Ένας εκ των ηγετών της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ κατηγορηματικά απέρριψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook «την απόπειρα του Νετανιάχου να συσχετίσει τη Χαμάς με μια άλλη οργάνωση, κάνοντας λόγο για μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22/08/2014 - 22:35