Γάζα: Άκαρπες οι προσπάθειες για εκεχειρία

Διαψεύσθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Λίγο πριν τις 20:00 το ισραηλινό Channel Two ανέφερε πως είχε πληροφορίες πως  Χαμάς και Ισραήλ συμφώνησαν επί της αρχής  σε εκεχειρία, όμως λίγο  αργότερα το τηλεοπτικό δίκτυο απέσυρε το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι υπήρξε μία «κίνηση» προς μία εκεχειρία. Μάλιστα ανώτατος αξιωματούχος διαβεβαίωσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως δεν υπάρχει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από οβίδες του πυροβολικού του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Τα θύματα, όλοι τους πολίτες, σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον κατοικιών στην πόλη. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε σήμερα 5 Παλαιστίνιους μαχητές σε μία σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία υπηρεσιών του ΟΗΕ, αποκαλύπτουν ένα μικρό μέρος του εγκλήματος του Ισραήλ. Σύμφωνα με τη Γιούνισεφ, τουλάχιστον 239 παιδιά –157 αγόρια και 82 κορίτσια– ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά μικρότερα των 12 ετών. Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για 1.156 νεκρούς, με τους 2 στους 3 να είναι άμαχοι και προσθέτει ότι περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του οργανισμού.