Φωτογραφία REUTERS

Εντολή για χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα έδωσε ο Νετανιάχου

Χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας διέταξε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τον στρατό της χώρας του, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης.
«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να ξεκινήσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις απόψε» αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ ανέφερε ότι στόχος της επίθεσης είναι στρατιωτικές τοποθεσίες της Χαμάς και ειδικότερα τα τούνελ που χρησιμοποιεί η οργάνωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις του πεζικού, τεθωρακισμένα, σώμα του μηχανικού, το πυροβολικό, ενώ θα υπάρχει συνδρομή από την αεροπορία και το ναυτικό.

Ωστόσο όπως τόνισε στόχος της επίθεσης δεν είναι η ανατροπή της κυβέρνησης της Χαμάς. Αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρουν βαρύ βομβαρδισμό από ξηράς και από θαλάσσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις συγκρούσεις των τελευταίων δέκα ημερών 233 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φαουζί Μπαρχούμ, δήλωσε ότι η χερσαία επέμβαση οδηγεί σε επικίνδυνη κλιμάκωση και προειδοποίησε ότι θα το «πληρώσει ακριβά».
 
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν στην περιοχή ήταν το 2009.

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17/07/2014 - 23:34