Φωτογραφία REUTERS

Αργεντινή: Ζήτησε διαπραγματεύσεις για το χρέος της

Την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, (1,33 δισεκ. δολάρια), σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια, ζήτησε την Δευτέρα από την αμερικανική δικαιοσύνη η Αργεντινή.
Ο Αργεντίνος οικονομολόγος Ραμίρο Καστινέιρα σχολίασε την ανακοίνωση αυτή λέγοντας ότι πρόκειται για «ένα πρώτο επίσημο βήμα» προς την έναρξη διαπραγματεύσεων, κάτι που «δείχνει την πρόθεση του Μπουένος Άιρε) να εφαρμόσει την απόφαση» του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Η Αργεντινή ενώ αρνιόταν επί χρόνια να προχωρήσει σε διακανονισμό,  διακήρυξε το Σαββατοκύριακο την πρόθεσή της να ρυθμίσει την δικαστική διαμάχη της με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που είχαν αρνηθεί το κούρεμα του χρέους της χώρας σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα (93%) των ιδιωτών πιστωτών της οι οποίοι συμφώνησαν να περικόψουν τις απαιτήσεις τους κατά περίπου 70%.

Ο δικαστής Τόμας Γκρίζα του Ομοσπονδιακού Εφετείου της Νέας Υόρκης διόρισε τον δικηγόρο Ντάνιελ Πόλακ ως ειδικό σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει να επιβλέπει και να προεδρεύει των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23/06/2014 - 23:13