Το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρχουν αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων. Φωτογραφία ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του Ν. Αναστασιάδη

Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου στους δημοσιογράφους ο θεράπων ιατρός του Δρ Σάββας Καδής, Γαστρεντερολόγος – Παθολόγος, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.
Στις δηλώσεις του για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Δρ Καδής ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, τα οποία είχε τις τελευταίες λίγες μέρες. Είχε, πρόσθεσε, ένα διαρροϊκό σύνδρομο, το οποίο τον κούρασε αρκετά και κρίθηκε πως, λόγω του ότι τα συμπτώματά του συνεχίζονταν θα έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο για μια υποστηρικτική θεραπεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Καδής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αισθάνεται αδυναμία που είναι φυσιολογική για τον καθένα σε τέτοιες περιπτώσεις και η θεραπεία έχει σκοπό να τον προφυλάξει από περαιτέρω προβλήματα.

Σε ερώτηση, πότε θα πάρει εξιτήριο ο πρόεδρος Αναστασιάδης , ο θεράπων ιατρός απάντησε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα να το πούμε αυτό». Πρόσθεσε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είναι ευδιάθετος. και «είναι σε καλή κατάσταση».

Ο κ. Καδής είπε ότι αύριο μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων και θα μπορεί να πει περισσότερα, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν υποπτευόμαστε κάτι σοβαρό».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου, αναβάλλεται, λόγω της ασθένειας του Κύπριου Προέδρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54