Φωτογραφία REUTERS

Σε απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία

Απεργιακές κινητοποιήσεις για το διάστημα 24-29 Ιουνίου κήρυξαν δύο συνδικάτα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς κρίνουν «ανεπαρκή» τον προϋπολογισμό που προβλέπεται για την αεροπλοΐα για την πενταετία 2015-19 στη Γαλλία.
 
Η ανακοίνωση των συνδικάτων SNCTA και Unsa-ICNA, τα οποία εκπροσωπούν σχεδόν το 60% των ελεγκτών, σημειώνεται παράλληλα με την απεργία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, η οποία βρίσκεται στην ένατη ημέρα της, έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το SNCTA, το μεγαλύτερο συνδικάτο, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του ότι 4.000 ελεγκτές θα απεργήσουν, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων και απρόβλεπτες καθυστερήσεις σε αυτήν την περίοδο που συμπίπτει με την έναρξη των θερινών διακοπών για πολλούς Γάλλους.

Το Παρίσι θα πρέπει να παρουσιάσει μέχρι τις 30 Ιουνίου στις Βρυξέλλες το πενταετές πρόγραμμά της για τη χρηματοδότηση της αεροπλοΐας.

Για το SNCTA, «τα μέσα που έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας και εκείνα που προβλέπονται για την επόμενη πενταετία δεν διασφαλίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και αποτελεσματική αεροπλοΐα».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο