Ελβετία: Σε εξέλιξη η 103η Σύνοδος της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 28 Μαΐου, η 103η Σύνοδος της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουνίου. Για πρώτη φορά Έλληνας αξιωματούχος εκλέγεται στο προεδρείο. 

 
Σε αυτή συμμετέχουν 6.000 αντιπρόσωποι κυβερνήσεων, εργαζομένων και εργοδοτών από τα συνολικά 185 κράτη μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ).

Μεταξύ των βασικών ομιλητών, θα είναι και ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εκπροσωπώντας τη χώρα και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε..

Στο πλαίσιο αυτό, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη και τους λοιπούς Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη, πρέσβης Α. Αλεξανδρής, εξελέγη από τα 185 κράτη-μέλη του Οργανισμού στο τετραμελές προεδρείο της Συνδιάσκεψης του ΔΟΕ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου, εκπρόσωπου των κυβερνήσεων. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος εκλέγεται στο εν λόγω προεδρείο.

Κύριο έργο των εργασιών της Συνδιάσκεψης είναι η καθιέρωση ομοιόμορφων κοινωνικών κανόνων και κριτηρίων εργασίας, με βάση τις διεθνείς συναφείς συμβάσεις, και η χάραξη κατευθυντήριων πολιτικών για τον ΔΟΕ.

Στο πλαίσιο των στόχων της, η Σύνδιάσκεψη αφενός προβαίνει σε συστάσεις προς κυβερνήσεις προκειμένου να συμπληρωθούν διάφορα εργατικά νομοθετικά κενά, όπου και όταν εντοπίζονται και αφετέρου υποβάλλει σχέδια εργατικών συμβάσεων ενιαίων κριτηρίων με σκοπό την αναβάθμιση του εργατικού δικαίου παγκοσμίως.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/06/2014 - 19:42