Φωτογραφία REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Ουκρανία: Θύματα απαγωγής δύο δημοσιογράφοι στο Λουχάνσκ

Δύο Ουκρανοί δημοσιογράφοι κρατούνται αιχμάλωτοι από τους αυτονομιστές στην πόλη Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, και κατηγορούνται για «κατασκοπεία», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
 
 
Ο οργανισμός «ενημερώθηκε ότι δύο Ουκρανοί δημοσιογράφοι και ο οδηγός τους απήχθησαν από αυτονομιστές την 25η Μαΐου σε ένα σημείο ελέγχου στην Στσάτσια» που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βόρεια του Λουχάνσκ, ανέφερε ο ΟΑΣΕ σε έκθεση της αποστολής παρατήρησης.

Οι πληροφορίες επιβεβεβαιώθηκαν από τους αυτονομιστές, μέσω του εκπροσώπου τους, που δικαιολόγησε τη σύλληψή τους κάνοντας λόγο περί υποψιών «για κατασκοπεία» εκ μέρους των δύο δημοσιογράφων.

Οι δύο δημοσιογράφοι απήχθησαν καθώς δεν είχαν μαζί τους δελτία ταυτότητας, διευκρίνισε μια άλλη πηγή στην έκθεση του Οργανισμού.

Την 23η Μαΐου, η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η Βόσνια Ντούνια Μιγιάτοβιτς, είχε προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για την «ταχύτατη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και του κλίματος για τα μέσα ενημέρωσης» στην Ουκρανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27/05/2014 - 23:56