Κληρικοί, γιατροί, δικηγόροι μέχρι και νηπιαγωγοί σε διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας που εξαρθρώθηκε

Χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας σε όλην την Υφήλιο για να αποκαλυφθεί από τις αστυνομικές αρχές του Καναδά ένα διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας με πλοκάμια και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της έρευνας, έγιναν 348 συλλήψεις, ανάμεσά τους, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ και έντεκα Έλληνες. Μέλη του κυκλώματος ήταν άτομα «υπεράνω κάθε υποψίας» κληρικοί, εκπαιδευτικοί γιατροί, νοσοκόμοι. Σύμφωνα με την αστυνομία σχεδόν 400 παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο κατάφεραν να γλιτώσουν.

 

 

 

Επιχείρηση φτυάρι (project spade)

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ 108 άτομα έχουν συλληφθεί στον Καναδά, 76 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 164 σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική.

Και σε αυτήν την περίπτωση εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ταυτότητα των συλληφθέντων.

Όπως γράφει ο Independent, μεταξύ αυτών βρίσκονται 40 δάσκαλοι-καθηγητές- νηπιαγωγοί, εννιά γιατροί και νοσοκόμες, 32 άτομα που εργάζονταν εθελοντικά με παιδιά, 9 κληρικοί και τρεις ανάδοχοι γονείς.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από το Τορόντο όταν η αστυνομία συνέλαβε τον εγκέφαλο του δικτύου με την κατηγορία της διακίνησης οπτικού υλικού παιδεραστίας.

Πρόκειται για τον Brian Way,  42χρονο Καναδό ιδοκτήτη της εταιρείας Azov Films, ο οποίος μέσω ιστοσελίδας που είχε στο Internet πουλούσε φωτογραφίες κυρίως γυμνών αγοριών και ταινίες όπου ενήλικοι επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά. (ακόμα και πεντάχρονα ).

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να περάσουν από κόσκινο 100 ταινίες της κινηματογραφικής εταιρείας Azov Films και να βρουν τα ίχνη αυτών που τις αγόραζαν.

Υπολογίζουν επίσης ότι 42χρονος παιδόφιλος αποκόμισε από τις δραστηριότητες του αυτές τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τρομακτικές σεξουαλικές σεξουαλικές πράξεις εναντίον πολύ μικρών παιδιών. Πολλά από τα βίντεο αυτά είχαν γυριστεί στη Ρουμανία την Ουκρανία και την Γερμανία.

Πηγές: National Post, Independent, CBC News
Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15/11/2013 - 23:06

Πολυμέσα