Αναβρασμός στην Ηλεία μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ERTOPEN

Αναστάτωση και οξύτατες αντιδράσεις στην Ηλεία, έχει προκαλέσει η είδηση που αποκάλυψε χθες κατ' αποκλειστικότητα το ertopen για την απόφαση της δημοτικής αρχής Αρχαίας Ολυμπίας, να παραχωρήσει αίθουσα του Δημαρχείου στη Χρυσή Αυγή για να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της για την Αντιπεριφέρεια Ηλείας. Σκληρές ανακοινώσεις κατά της δημοτικής αρχής από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πέρασαν ώρες από τη στιγμή που με τη λήξη της «γιορτής» -όπως χαρακτηρίστηκε από τον υπεύθυνο της τελετής- στις 30 του Απρίλη 2014,

όπου η Δημοτική Αρχή δια του κ. Θ. Κοντζιά  κάλεσε  τους πολίτες της Αρχαίας Ολυμπίας, φορείς και τον Ηλειακό λαό να διεκδικήσει την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στον τόπο της, ανακοίνωσε ότι ο κ. Ρογκ δεν μπορεί να είναι πλέον επίτιμος Δημότης Αρχαίας Ολυμπίας. Και σε συνέχεια αυτού, όπως διαβάσαμε και είδαμε στις αναρτήσεις και στις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής για την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ανακήρυξη του ψηφοδελτίου της θα γίνει στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αφού έσπευσε η Δημοτική Αρχή να δώσει το χώρο.

            Είναι αδιανόητο πώς το Ολυμπιακό Ιδεώδες, πώς οι αρχές και οι αξίες του Ολυμπισμού, η μη βία, η αδιαπραγμάτευτη αντίθεση στο ρατσισμό, στο φασισμό, στην εκμετάλλευση, η δόκιμη ελευθερία και η δημοκρατία, συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες  του «κόμματος» της Χρυσής Αυγής το οποίο ελέγχεται ποινικά για εγκληματικές πράξεις και ζητείται η άρση της ασυλίας των βουλευτών του,  ώστε η Δημοτική Αρχή να επιλέξει να συνδράμει την «Ελληνική Αυγή»!

            Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την ενέργεια, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εκφράζει όλα τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά σαφώς την ηγεσία του και ευθέως  τον νυν Δήμαρχο κ. Θ. Κοντζιά, ο οποίος, για άλλη μια φορά φαίνεται ασυνεπής στο πλαίσιο «έργων και λόγων»!

            Αν μη τι άλλο, τον καλούμε τόσο τον ίδιο, όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσουν την απόφασή αυτή, με όποιο τρόπο κι αν πάρθηκε και να σεβαστούν τους θεσμούς και τις αξίες που σε τούτο τον τόπο θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές και ακόλουθες με την ιστορία του, το όνομα και την παγκόσμια ακτινοβολία του!

                                                        ΤΟΠΙΚΗ    Ο. Μ.  ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 

Η  ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Χέρι-Χέρι με τους Ναζί

Με απόφαση του Δήμαρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θ. Κοτζιά παραχωρήθηκε στην εγκληματική - ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου για να παρουσιάσει το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της.  Πρόκειται για αγαστή συνεργασία με το ναζιστικό μόρφωμα..

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Η Χρυσή Αυγή με τη γνωστή εγκληματική - ναζιστική δράση της και τις ιδεολογικοπολιτικές της θέσεις είναι αστικό πολιτικό κόμμα, εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου. Πλάστηκε από τα χέρια του κεφαλαίου για να ανακόψει την άνοδο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και σε κάθε της επιλογή – από το στήσιμο δουλεμπορικών γραφείων , τα τάγματα εφόδου, τον χυδαίο αντικομμουνισμό, τις επιθέσεις στο ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, τις 100άδες παρεμβάσεις στη βουλή για τους εφοπλιστές και βιομήχανους κλπ κλπ – επιβεβαιώνει το ρόλο της.

ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Ο κάθε εκλεγμένος να πάρει επίσημα θέση. Να λογοδοτήσει ο Δήμαρχος για την κατάπτυστη ενέργειά του.
Να μην  πατήσουν το πόδι τους εδώ οι φασίστες. Να μην αμαυρωθεί το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων με τις ιδέες του ναζισμού. Να μην αφήσουμε τους ναζιστές να εκμεταλλευτούν τον τόπο μας και την Ιστορία του για την προβολή του εκτρώματος τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπία  και ευρύτερα στο Νομό να βγάλουν συμπεράσματα και να στείλουν μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρεια και τους Δήμους».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01/05/2014 - 23:46