Η Χρυσή Αυγή έχει τον πρώτο λόγο στην Αρχαία Ολυμπία!

Μιας πρώτης τάξεως προεκλογική ευκαιρία για να θυμηθεί τις αξίες και τα ιδανικά του ολυμπιακού πνεύματος, βρήκε χθες η δημοτική αρχή της Αρχαίας Ολυμπίας (συνεπικουρούμενη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φορείς της Ηλείας), πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και όχι στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Θα μπορούσε κανείς να επικροτήσει τη στάση της δημοτικής αρχής, αν δεν είχε ξεχάσει να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όταν και πάλι η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είχε πραγματοποιηθεί το 2011 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Φαίνεται όμως ότι τα ζητήματα που άπτονται της ιστορίας και του πολιτισμού μίας χώρας κάποιοι τα θυμούνται μόνο όταν συντρέχει σπουδαίος λόγος, όπως για παράδειγμα οι κάλπες και ειδικότερα οι δημοτικές εκλογές.

Υπό αυτό το πρίσμα της πίστης στα ιδανικά του Ολυμπισμού αναριωτιόμαστε αν πάρθηκε και η απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας στη Χρυσή Αυγή για να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της για την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, την Παρασκευή 2 Μαϊου. Μία απόφαση που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή το μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συναδέλφωσης των λαών, που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός.

Ιδανικά που την Τετάρτη υπερασπίσθηκε με πάθος. Και τα οποία γεννήθηκαν στον τόπο όπου πριν λίγο καιρό ο πρώτος πολίτης του Δήμου φυλούσε τσίλιες για να θάψουν απορριμματοφόρα του Δήμου σκουπίδια δίπλα στον Αλφειό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01/05/2014 - 00:55