Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα των 800 ευρώ και τους καλλιτέχνες

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στην Βουλή και κατέθεσαν έγγραφα με το οποία ζητούν να μπουν στο επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι του κλάδου του θεάματος.

Οπως αναφέρουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε για την ένταξη στο επίδομα των 800 ευρώ των εργαζομένων στον κλάδο του Θεάματος - Ακροάματος παρουσιάζει ελλείψεις, καθώς προβλέπεται η παροχή επιδόματος 800 ευρώ σε όσους εργαζόμενους είχαν πάρει το ειδικό εποχικό βοήθημα τον Σεπτέμβριο του 2019 και δεν λαμβάνουν ή δε θα λάβουν επίδομα ανεργίας το διάστημα από 1/1/2020 ως 30/4/2020.

Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, τεχνικοί ζωντανού θεάματος - ακροάματος, ταξιθέτες, ταμίες και βοηθητικές ειδικότητες που συγκέντρωσαν περισσότερα από 210 ένσημα το 2018, δηλαδή είχαν εργαστεί για περισσότερους από 8 μήνες, δεν εντάσσονται στα μέτρα στήριξης.

Το ίδιο συμβαίνει και για όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα το 2018 ή για οποιονδήποτε λόγο δεν είχαν κάνει αίτηση για το εποχικό επίδομα, αν και το δικαιούνταν».

Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας αφήνουν τους εργαζόμενους στον σύγχρονο πολιτισμό εκτός των μέτρων στήριξης και ότι το κομμάτι των εργαζομένων που είναι πιο αδύναμο οικονομικά και έχει την πιο μεγάλη ανάγκη σήμερα, δεν καλύπτεται για μια ακόμα φορά. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να διαβιβαστούν στη Βουλή:
Τα αναλυτικά μηνιαία στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το 2019 και για το πρώτο τρίμηνο του 2020, με κατηγοριοποίηση ανά είδος σύμβασης (αορίστου και ορισμένου χρόνου) που αφορούν τους εργαζόμενους στον κλάδο Θεάματος - Ακροάματος. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που αφορά η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση.


Πηγή: iefimerida.gr