Π. Λαφαζάνης: Το «ΟΧΙ» του ιταλικού λαού φέρνει πολιτικό σεισμό στην Ιταλία και κλονίζει το Ευρώ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε. 5/12/2016

ΤΟ “ΟΧΙ” ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο Παν. Λαφαζάνης σε περιοδεία του χθες το πρωί στο Περιστέρι όπου μιλούσε το απόγευμα σε συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στο Δημαρχείο της πόλης, έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση:

Το συντριπτικό ΟΧΙ του Ιταλικού λαού στο Ιταλικό δημοψήφισμα συνιστά ένα πολιτικό σεισμό για την Ιταλία και ένα βαρύτατο πλήγμα στο ευρώ, το οποίο οδηγεί σε βαθιά κρίση την ευρωζώνη, αν όχι και στο αργό τέλος της.

Όλο το ευρωζωνικό και ευρωενωσιακό οικοδόμημα και οι κατεστημένες ελίτ της Γερμανικής ΕΕ, μετά το Brexit και τώρα με το “ΟΧΙ” του Ιταλικού λαού, συναντούν παντού την απέχθεια και την αποστροφή των λαών, ενώ έχουν μπει σε τροχιά παρακμής και αποσύνθεσης.

Αυτές τις ώρες δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός να συνεχίζουν να εξοντώνονται με τα μνημόνια της λιτότητας, της κοινωνικής λεηλασίας και της ολιγαρχίας στο όνομα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Σήμερα όσο ποτέ ενωμένος ο ελληνικός λαός πρέπει να αψηφήσει την τρομοκρατία και την παραπλάνηση και να στηρίξει μια καινούργια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, έξω από την ευρωζώνη, σε σύγκρουση και ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ΕΕ. Μια Ελλάδα που θα κάνει παρελθόν τα μνημόνια, τη λιτότητα, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και των στρατηγικών επιχειρήσεων και θα ακολουθήσει ένα καινούργιο δρόμο ανάπτυξης, παραγωγικού μετασχηματισμού, ανασυγκρότησης και στήριξης μισθών και συντάξεων.

Αυτήν την ώρα γίνεται όσο ποτέ αναγκαίο ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος προοδευτικής ανατροπής με τη θέσπιση εθνικού νομίσματος, τη σύγκρουση και ρήξη με την Γερμανική ΕΕ και τον νεοφιλελευθερισμό.

Κάθε άρνηση στον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για τη συγκρότηση τώρα ενός μετώπου αντιμνημονιακής και προοδευτικής ανατροπής βοηθάει μόνο την κυριαρχία στη χώρα μας ενός μνημονιακού μπλοκ πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων για τη διαιώνιση της λεηλασίας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού”.