Για BRICS και ενεργειακά συζήτησαν Τσίπρας - Πούτιν, θα συναντηθούν στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη

Σε πολύ καλό κλίμα ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν στις 18 Ιουνίου στην Α. Πετρούπολη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο τηλεφώνημα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.

 Λίγο αργότερα το Κρεμλίνο με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι τα ενεργειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών.

"Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α.Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας", αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση, που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.

Όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, κατά τη συνομιλία συζητήθηκε το σχέδιο της κατασκευής κόμβου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας "από όπου οι χώρες της ΕΕ πρέπει με δικές τους δυνάμεις να κατασκευάσουν υποδομές μεταφοράς αερίου για περαιτέρω υποδοχή του φυσικού αερίου στο έδαφός τους".

Σχολιάζοντας τη συνομιλία το κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ διαπιστώνει ότι "οι ηγέτες Ρωσίας και Ελλάδας τον τελευταίο καιρό έχουν αυξήσει τις επαφές τους".
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06/06/2015 - 13:03