Ξεκινούν αύριο οι προγραμματισμένες εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή

  Φαίνεται να αποδίδει καρπούς τελικά η δουλειά της Προέδρου της Βουλής για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναγνώρισε την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνοντας κατανόηση για τα ανοικτά τραύματα που άφησε εκείνη η περίοδος στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Ενώ ένα 24ωρο πριν και ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν το Βερολίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

 Με αφορμή την γερμανική υποστήριξη στα αιτήματα της Ελλάδος για την καταβολή επανορθώσεων δια στόματος ΓιόακιμΓκάουκ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε Ιστορικής σημασίας τη χθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου της Γερμανίας και δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς.

Εν τω μεταξύ από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, ξεκινούν οι προγραμματισμένες εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή.
Τις εργασίες, θα ανοίξουν η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Επιστημονικός Συντονιστής και Επικεφαλής της Διεθνούς Ομάδας κ. Eric Toussaint.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04/05/2015 - 00:32