Επιθέσεων συνέχεια: Στον Βάιντμαν... δεν αρέσει η ελληνική κυβέρνηση

«Είναι αποφασιστικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί μία λειτουργική διοίκηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους σε μία βιώσιμη πορεία» ανέφερε ο Γιενς Βάιντμαν.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «διέλυσε τις αρχικές ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) και επεσήμανε πως «είναι εφικτό το ενδεχόμενο μία χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών εντός της νομισματικής ένωσης».

Ο Γενς Βάιντμαν με μια παρέμβαση που έχει χαρακτήρα παρέμβασης στην πολιτική σκηνή άλλη χώρας, ανέφερε μιλώντας σε ακροατήριο στην Έσση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «είναι αποφασιστικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί μία λειτουργική διοίκηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους σε μία βιώσιμη πορεία και το κυριότερο θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη στη βάση μιας αξιόπιστης πορείας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είπε.

Ο Γενς Βάιντμαν ανέφερε ακόμη ότι είναι εφικτό το ενδεχόμενο μία χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών εντός της νομισματικής ένωσης.
«Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους αποφάσεων» είπε, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε ένα ακροατήριο στην Έσση. «Πρέπει να υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ του ελέγχου και της υποχρέωσης» τόνισ.

«Σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη δυνατότητα της χρεοκοπίας ενός κράτους χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα» επισήμανε στην ομιλία του.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54