Μια χαρά τα πήγε στη Μόσχα

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ως και ο Πούτιν αγανάκτησε με τις έξαλλες δηλώσεις πληθώραςΓερμανών πολιτικών εναντίον της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα. Το ίδιο και με τα υβριστικά άρθρα όχι μόνο του γερμανικού αλλά και του αγγλικού Τύπου, υποβοηθούμενου από πιο συγκρατημένες αναλύσεις αμερικανικών και γαλλικών εφημερίδων. Αφήστε δε που πήρε αέρα ως και ο πρόεδρος της …Εσθονίας – αυτής της μηδαμινής σημασίας χώρας που ήταν ψυχή τε και σώματι με τους ναζί του Χίτλερ!  

«Ηλίθιες» χαρακτήρισε τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Δυσκολεύονται τρομερά οι Γερμανοί να καταλάβουν ότι οι Έλληνες αριστεροί απαιτούν αποζημιώσεις γιατί αυτοί κυρίως αντιστάθηκαν στη ναζιστική Κατοχή! Είχε καλομάθει το Βερολίνο με τους πολιτικούς απογόνους των μαυραγοριτών.  

«Χρήσιμους ηλίθιους» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες τους ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Κύπρου επειδή δεν ενθουσιάζονται με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που προωθούν οι Γερμανοί. Προφανώς ο Εσθονός δεν ικανοποιείται με τα 50 εκατομμύρια Σοβιετικούς που εξόντωσαν οι ναζί. Ήθελε κι άλλους.  

Λείπει ο Σουλτς, ο επίσης σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, από πολιτικό πανηγύρι; Όχι, φυσικά. Ως χαμαιλέοντας πολιτικός, προσαρμόζει το τι ζητάει ανάλογα με το μέσο στο οποίο μιλάει. Να μην πάρει χρήματα από τη Μόσχα κάλεσε τον Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη χυδαία φυλλάδα «Μπιλντ». Να μην αποσυρθεί η Ελλάδα από τις αντιρωσικές κυρώσεις, ζήτησε σε άρθρο που έγραψε στη σοβαρότερη εφημερίδα «Μίνχνερ Μερκούρ» της Βαυαρίας. Εκεί που η Δεξιά κυβερνά αδιατάρακτα εδώ και …60 (!!!) χρόνια συνεχώς, αντικαθιστώντας διακριτικά τους ναζί.  

«Όταν τη Ρωσία επισκέπτονται άλλοι αρχηγοί άλλων χωρών, αυτό είναι κανονικό» είπε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσίπρα. «Η επίσκεψη όμως του πρωθυπουργού της Ελλάδας θεωρείται γεγονός παράδοξο! Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Δηλαδή έχουν δεσμεύσεις και στον πολιτικό τομέα; Έχουν δεσμευτεί χειροπόδαρα; Περιόρισαν την κυριαρχία ώστε (σ.σ. η κυβέρνηση της Ελλάδας) δεν μπορεί να έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική; Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι – και όλες οι ενέργειες της Ελλάδας δείχνουν το αντίθετο» συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.  

Απογοητεύτηκαν οι Γερμανοί – ιδίως οι αναγνώστες της «Μπιλντ» που ήταν βέβαιοι ότι ο σατανικός Πούτιν θα αγόραζε τον φαύλο και τεμπέλη Τσίπρα! «Πρώτα απ’ όλα, η ελληνική πλευρά δεν έθεσε αίτημα για οποιαδήποτε βοήθεια!» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.  

Έβγαλε γλώσσα και ο Τσίπρας. Μην τολμήσεις και κάνεις δηλώσεις κατά των κυρώσεων όσο θα βρίσκεσαι στη Μόσχα, του διεμήνυσαν Γερμανοί και Αμερικανοί. Τι είπε; «Κατανοούμε απολύτως ότι τα (σ.σ. ρωσικά) αντίμετρα ήρθαν να απαντήσουν σε κάποιες (σ.σ. της ΕΕ αντιρωσικές) κυρώσεις, με των οποίων τη λογική διαφωνούμε»!  

Κωλοτούμπα Σουλτς: «Ο κ. Τσίπρας δεν εγκατέλειψε τη γραμμή την οποία περιμέναμε από εκείνον!» δήλωσε. Έφτυσε τις κυρώσεις, μόνο συγχαρητήρια δεν του έδωσε ο Γερμαναράς!  

πηγή: iskra.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54