Παράταση έως τις 14 Ιουλίου 2015 στις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες

Την παράταση κατά δύο μήνες, από 14 Μαΐου στις 14 Ιουλίου 2015, της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα 20 θαλάσσια "οικόπεδα" στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης αποφάσισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "η δίμηνη χρονική παράταση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου και της ΕΔΕΥ, με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών".

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως αναφέρεται, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών σε ένα πολύ πιο διευρυμένο διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολύπλευρων και πολυδιάσταστων διεθνών ενεργειακών σχέσεων της χώρας μας.

Παράλληλα, το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ, υπό το πρίσμα της νέας πολιτικής που εξήγγειλε η κυβέρνηση, διαμορφώνει και οριστικοποιεί το νέο θεσμικό πλαίσιο στους τομείς της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο θα εφαρμοστεί στις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.πηγή:avgi.gr