ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για την επίθεση και τις απειλές στο φοιτητικό κίνημα με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ "καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής της δράσης του φοιτητικού κινήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή όσα συνέβησαν στη Σύγκλητο του ΑΠΘ". Ακολούθως στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως:

"Πρέπει να μπει φραγμός στον αυταρχισμό και την προκλητική στάση της Πρυτανείας του ΑΠΘ που επιδεικτικά αγνοεί τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και εξαπολύει επίθεση λάσπης με την γνωστή από την εποχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προπαγάνδα περί «μειοψηφιών» και «βίας». Μια βρόμικη προπαγάνδα που αναπαράγει και σημαντική μερίδα ΜΜΕ στρατευμένων στο μνημόνιο και τα μεγάλα συμφέροντα. Η πρυτανεία του ΑΠΘ λειτουργεί σαν εγγυητής του οπισθοδρομικού πανεπιστημίου που επιβάλλει ο νόμος Διαμαντοπούλου, ένα ακόμα μνημονιακό νομοθετικό έκτρωμα. Το φοιτητικό κίνημα δρα στο φως της μέρας, έχει πρόσωπο και ξεκάθαρες διεκδικήσεις υπέρ των δικαιωμάτων της νεολαίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου που επιτίθεται στους φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ είναι μια εξέλιξη επικίνδυνη. Πολύ περισσότερο όταν δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι μετά την ανακοίνωση η Κρατική Ασφάλεια ετοιμάζει δικογραφία με βαριές κατηγορίες εναντίον αγωνιστών φοιτητών. Τυχόν δίωξη φοιτητών θα σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ θέλει να μιμηθεί τις μνημονιακές στην επιχείρηση ποινικοποίησης των φοιτητικών αγώνων και θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Αυτές οι μεθοδεύσεις, μαζί με τις πρακτικές τύπου Φορτσάκη έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού και της φοιτητικής νεολαίας. Θα συναντήσουν τείχος αλληλεγγύης και αποφασιστικού αγώνα.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε διαδικασία ποινικοποίησης των φοιτητικών αγώνων. Να προχωρήσει στην άμεση επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου. Να καταργήσει το σύνολο των νόμων Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου, να καταργήσει τις διοικήσεις των ιδρυμάτων που εκλεχτηκαν με αυτούς τους νόμους. Ζητάμε τη συμμετοχή αιρέτων και ανακλητών αντιπροσώπων των γενικών συνελεύσεων μαζί με τους αγωνιζόμενους φοιτητές σε κάθε διαδικασία του πανεπστημίου από τη σκοπιά επιβολής των αιτημάτων του φοιτητικού κινήματος και του φοιτητικού και εργατικού ελέγχου στα πανεπιστήμια.

Ο αγώνας συνεχίζεται για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο, ανοιχτό στα λαϊκά παιδιά, με μόρφωση, με εργασιακά δικαιώματα στο πτυχίο, με σίτιση, στέγαση και συγγράμματα δωρεάν, με άσυλο και δημοκρατία.

    Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα">
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26/03/2015 - 07:53