φωτογραφία αρχείου

Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη κατά γράμμα το πρόγραμμά της

Την αισιοδοξία του ότι το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα αποβεί ευεργετικό για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε στην ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, Δημήτρης Στρατούλης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακουμπήσει ούτε ένα ευρώ απ' τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης γιατί η περιουσία είναι των ίδιων των ασφαλισμένων», δήλωσε και πάλι ο κ. Στρατούλης.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση των Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, τα αναμενόμενα έσοδα από την ένταξη οφειλετών στις ρυθμίσεις αναμένεται να ανέλθουν στα 400 επιπλέον εκατομμύρια σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση και 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

«Δεν νομίζω πως είναι για πέταμα αυτά τα χρήματα. Και έχουμε εξαιρέσει απ' τη διαγραφή προστίμων, πρόστιμα για εισφοροδιαφυγή και μαύρη εργασία» ανέφερε.

Ο αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση υπουργός, ανέδειξε στην ομιλία του ρύθμιση του άρθρου 31, που καλύπτει παρατηρήσεις του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και που θεσπίζει την αλληλέγγυα ευθύνη των διευθυνόντων συμβούλων και προέδρων των υπό πτώχευση επιχειρήσεων, ώστε να μην κρύβονται πίσω από ηλικιωμένους «αχυρανθρώπους» για την καταβολή αποζημιώσεων. Και απέναντι στις παρατηρήσεις που διατύπωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την κύρια ρύθμιση του νομοσχεδίου (ανάγκη διάκρισης των οφειλετών που χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ανάμεσα σ' αυτούς που όντως αδυνατούν να πληρώσουν και εκείνους που αμέλησαν συνειδητά την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, είχε προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ), ο κ. Στρατούλης απάντησε πως το νομοσχέδιο επιτρέπει μεν την ένταξη των συγκεκριμένων οφειλετών στα ευεργετήματά του, αλλά ταυτόχρονα «καταργεί και χαριστικές ρυθμίσεις που υπήρχαν σε προηγούμενο νομοσχέδιο του 2011, και που έδινε το δικαίωμα ρυθμίσεων για τετρακόσια χρόνια».

Τέλος, ο κ. Στρατούλης, ανταποκρινόμενος και σε προτροπή του Γιάννη Βρούτση (ΝΔ) και άλλων βουλευτών, ανακοίνωσε και την αύξηση των κλιμάκων αποπληρωμής των οφειλών από τρεις σε πέντε, καθώς και την ένταξη της τρέχουσας οφειλής του Φεβρουαρίου στη ρύθμιση.
«Η κυβέρνηση όχι απλώς θα εφαρμόζει το πρόγραμμά της κατά γράμμα, αλλά το εφαρμόζει ήδη κατά γράμμα» παρατήρησε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21/03/2015 - 00:33