«Δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος μου», δηλώνει ο νέος ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος

Τις ευχές της πολιτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας δέχτηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σήμερα το πρωί  στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μιλώντας για τα μνημόνια, ο νέος ΠτΔ είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να εξεταζουμε σε τι συνθήκες έχουν υπογραφεί.
Η ευρωζώνη βρέθηκε ανέτοιμη, δεν οργανώθηκε για να φτιάξει μνημόνια. Πρέπει η Ευρώπη να γυρίσει στην κατεύθυνση των πυλώνων που είχε».

Ο κ. Παυλόπουλος εξήγγειλε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την πολιτική συναίνεση, τονίζοντας ότι ρόλος του είναι να ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις. Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε ό,τι αφορα τη συναίνεση, προβλέπονται, όπως είπε, στο πλαίσιο του Συντάγματος και πρόσθεσε: «To συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών λειτουργεί σύμφωνα με τη συνθήκη του πολιτεύματος υπό τον όρο ότι θα το δεχτεί ο πρωθυπουργός». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την εκλογή του από την ηγεσία της χώρας τονίζοντας ότι δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος του, θα είναι στο πλαίσιο του Συντάγματος και ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μαζί με τις δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε ο λαός να βρει το δρόμο του και την αξιοπρέπειά του.

Επίσης έκανε γνωστό το πρώτο του ταξίδι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι στην Κύπρο και δε θα έχει μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό. Κλείνοντας ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, λέγοντας πως «Αν δείτε τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η Ευρωζώνη, αν δείτε τους κανόνες με βάση τους οποίους λειτουργεί, θα αντιληφθείτε ότι δεν προορίσθηκε να έχει χώρες υπό αυτό το καθεστώς.  Γι’αυτό, δυστυχώς, και βρέθηκε ανέτοιμη όταν προέκυψε το ζήτημα της Ελλάδας, την άνοιξη του 2010».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54