Τέσσερις τροπολογίες του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Τέσσερις τροπολογίες - προσθήκες στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις», κατέθεσε σήμερα Παρασκευή, η Κ.Ο. του ΚΚΕ.

Οι τροπολογίες αφορούν:

Τη διαγραφή οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος.


Την παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού. 


Τη διαγραφή χρεών των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση). 

Σχετικά με την τροπολογία που προωθεί τον εσωτερικό δανεισμό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων του Δημοσίου, μέσω εσωτερικού δανεισμού, ως μια μαγική λύση που εγγυάται "καλύτερη αξιοποίηση" και "προστασία από ζημιές" είναι προκλητική και δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Οι νωπές μνήμες από τις τεράστιες απώλειες των Ταμείων κατά τη διάρκεια του PSI, για τις οποίες η κυβέρνηση "κάνει την πάπια", αποδεικνύει πως δεν υπάρχει καμιά εξασφάλιση των χρημάτων αυτών, που ανήκουν στους ασφαλισμένους. Συγχρόνως, η "άμεση ρευστοποίηση", που υπόσχεται η κυβέρνηση, είναι κενό γράμμα, αφού η αιτία πίσω από τον εσωτερικό δανεισμό είναι η έλλειψη ρευστότητας της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να "βάλει χέρι" στα ασφαλιστικά ταμεία και σε άλλους δημόσιους φορείς».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54