Από την πρώτη ψηφοφορία, με 238 ψήφους αναμένεται να εκλεγεί ΠτΔ ο Πρ. Παυλόπουλος

Με 238 ψήφους, και με την πρώτη ψηφοφορία, αναμένεται να εκλεγεί το βράδυ της Τετάρτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, στην πρώτη ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί, χρειάζονται 180 ψήφοι.
Τον Προκόπη Παυλόπουλο αναμένεται να ψηφίσουν οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 της ΝΔ και οι 13 των ΑΝΕΛ, ενώ θα θα καταψηφίσουν οι 19 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι 19 βουλευτές του Ποταμιού και οι 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον επίσης συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, που εκτιμάται ότι θα λάβει 32 ψήφους,

Το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών».

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ., και θα είναι ονομαστική. Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, οι βουλευτές θα δηλώνουν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα που προτιμούν ή θα δηλώνουν «παρών». Ψήφος «κατά» ή «όχι» δεν προβλέπεται στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν επιτρέπεται αιτιολόγηση της ψήφου.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τα μέλη του Προεδρείου της Βουλής, να μεταβεί στον χώρο που θα υποδείξει ο εκλεγείς ώστε να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου, δηλαδή την επομένη της ημέρας που λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου.
Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/02/2015 - 21:28