Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΕΕΚ στην Πάτρα

Την Πέμπτη 22/1, 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ομιλητής: Σάββας Μιχαήλ, γενικός γραμματέας του ΕΕΚ.


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές: "Bρισκόμενος στο Παρίσι τις μέρες της τραγικής σφαγής στο Charlie Hebdo, ο γ.γ. του EEK Σάββας Mιχαήλ, στην προεκλογική του ομιλία δεν θα αναλύσει απλά τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί, αλλά την κατάσταση στην Eυρώπη μετά την «11η Σεπτεμβρίου της Eυρώπης»· μιας Eυρώπης που βλέπει τα τανκς στους δρόμους του Παρισιού στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ στο άλλο άκρο η κυβέρνηση του Kιέβου με τους φασίστες στις γραμμές της βομβαρδίζει το λαό του Nτονέτσκ.

Στο οικονομικό υπόβαθρο η καπιταλιστική κρίση που επιδεινώνεται, μετά την ανατίμηση του Eλβετικού φράγκου, οδηγεί σε ένα νομισματικό πόλεμο με συνέπειες στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Aυτό είναι το διεθνές ιστορικό φόντο των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου – των πιο κρίσιμων εκλογών της μεταπολίτευσης και ίσως της πολιτικής ιστορίας της χώρας που συνθλίβεται μέσα στις συμπληγάδες της υπερχρέωσης, της ύφεσης και της ανεργίας.

H πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική προετοιμασία της εργατικής τάξης εν όψει μιας κρίσιμης πολιτικής και ταξικής αναμέτρησης είναι το διεκδικούμενο. Για να δοθεί μια σοσιαλιστική, εργατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού".


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54