Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθηνών Δημήτρης Μπελαντής στην ΕΡΤopen: Η πολιτική των μνημονίων έχει κάνει την χώρα μας ένα "κοινωνικό πειραματόζωο" (ηχητικό)

Ο Δημήτρης Μπελαντής, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, επισκέφτηκε το στούντιο της ERTopen και μίλησε εφ' όλης της ύλης ενόψει των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου στην εκπομπή "Σήμα Αλέρτ" με τον δημοσιογράφο Νίκο Κλέτσα.

 Στην συνέντευξη που έδωσε στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ Αθηνών, ο Δημήτρης Μπελαντής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολιτική των μνημονίων η οποία έχει κάνει την χώρα μας ένα "κοινωνικό πειραματόζωο" και απάντησε σε ερωτήσεις των ακροατών.

Κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας ο Δημήτρης Μπελαντής έκανε αφιέρωση στο λεύκωμα για τον ανεπανάληπτο αγώνα της ΕΡΤ - ertopen . Ο Δημήτρης Μπελαντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Eίναι Δικηγόρος και Δρ Συνταγματικού Δικαίου, μέλος της «Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας».Από το 1988 ασκεί μαχόμενη δικηγορία.
 Η διδακτορική διατριβή του Δημήτρη Μπελαντή, με θέμα «Αντιτρομοκρατική νομοθεσία και αρχή του κράτους δικαίου» εκδόθηκε το 1997 (εκδόσεις «Δίκαιο και οικονομία»). Ενεργοποιείται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και είναι μέλος της διοίκησής του. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε εφημερίδες και έντυπα της ευρύτερης Αριστεράς. Μερικά από τα έργα του: Αναζητώντας τον εσωτερικό εχθρό (Προσκήνιο, 2005), Η Ουλρίκε μετά το θάνατο της Μάινχοφ (Βιβλιοπέλαγος, 2006, 2007, 2009).
Ακόμα συμμετείχε σε συλλογικά έργα με πιο πρόσφατο το Κυβέρνηση της Αριστεράς (εκδόσεις Τόπος, 2013). 

Ακούστε την εκπομπή με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών Δημήτρη Μπελαντή στο ηχητικό εδώ:

 

Δημήτρης Μπελαντής: Η πολιτική των μνημονίων έχει κάνει την χώρα μας ένα "κοινωνικό πειραματόζωο" by Ertopen on Mixcloud

 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11/01/2015 - 11:54