Φωτογραφία EPA/OLIVIER HOSLET

Μ. Γλέζος: Σε λίγο στην εξουσία θα έρθει ο λαός

Την εκτίμηση ότι σε λίγο στην εξουσία θα έρθει ο λαός εξέφρασε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Στρασβούργο ο Μανώλης Γλέζος.
Ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στις αναφορές Γιούνκερ λέγοντας ότι επεμβαίνει με αντιδεοντολογικές δηλώσεις, επιχειρώντας να σώσει την «οικεία» του κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, ο Γιούνκερ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ως πολίτης δικαιούται να έχει γνώμη. «Βεβαίως ναι. Αλλά μιλά ως Πρόεδρος της Κομισιόν και εκμεταλλεύεται τη θέση του για να επηρεάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο» ανέφερε.

Στην παρέμβασή του ο κ. Γλέζος είπε χαρακτηριστικά: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πιστό στην αρχή της ληστείας των λαών υπέρ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα που στηρίζεται και πάλι στη θεοποίηση του χρήματος. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ντυθεί με τα κοστούμια της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Γλέζος.

«Στην πραγματικότητα, το Συμβούλιο μηχανεύεται με ποιο τρόπο θα προστατευθούν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην Ελλάδα, όπου, ενώ η πραγματική δύναμή της είναι 106 έδρες, χάρη στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο, κλέβοντας 50 έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποκτά πλειοψηφία και κυβερνά με 156 βουλευτές», σχολίασε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54