Αλ. Τσίπρας: Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα

«Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση και να εκλεγεί Πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματικά τη λαϊκή πλειοψηφία» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λαμία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να υπογράψουν σε βάρος του λαού», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όπως είπε, είναι μέτρα «πέρα για πέρα άδικα, αναποτελεσματικά, εκβιαστικά και τιμωρητικά».

Για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε και ζούμε άλλη μια πράξη του γνωστού και χιλιοπαιγμένου έργου της περίφημης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα», ενός έργου, όπως είπε, «δυόμισι χρόνια τώρα, το χουμε δει τόσες φορές που σχεδόν έχουμε μάθει απέξω και τους διαλόγους».

«Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί, μιλώντας για μέτρα μεν αλλά ανώδυνα δε. Αργότερα δηλώνει αιφνιδιασμένη για το πόσο σκληροί και ανάλγητοι είναι αυτοί οι δανειστές μας. Και ακολούθως διακόπτει τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτεί. Και τότε αρχίζει το γνωστό σίριαλ της κινδυνολογίας που καταλήγει με ακρίβεια στο γνωστό τέλος της άτακτης υποχώρησης, της αυτογελοιοποίησης και της παράδοσης, που αμέσως ,όμως, βαφτίζεται σε στάση ευθύνης και θυσίας για να σωθεί η χώρα», είπε.

"Δίδυμο της συμφοράς"

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο - τους  χαρακτήρισε το «δίδυμο της συμφοράς» -ότι είναι έτοιμοι «να ξαναθυσιαστούν και να ξανασώσουν τη χώρα με τον ίδιο πάντα δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο, αποδεχόμενοι κι άλλα σκληρά μέτρα, σε μια κοινωνία γονατισμένη».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όλους εκείνους που ζητούν συναίνεση, επισημαίνοντας: «Εμείς με τον κύριο Σαμαρά και τους συνεργούς του μόνο σε ένα πράγμα θα μπορούσαμε να συναινέσουμε: Τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα».

Στη συνέχεια είπε πως «η τρόικα δεν ήρθε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρουν πίσω οι δανειστές τα λεφτά τους, όπως θέλουν να πιστέψουμε», αλλά «για να εξασφαλίσει ότι η δήθεν έκτακτη βαρβαρότητα θα παγιωθεί ως μόνιμο καθεστώς».
«Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά. Στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο δημόσιος πλούτος» τόνισε, προσθέτοντας ότι «μας προετοιμάζουν για παράταση του μνημονίου, από το οποίο μέχρι χθες θα φεύγαμε, που προοιωνίζεται παράταση της κοινωνικής δυστυχίας και μας προετοιμάζουν επίσης για νέα μνημόνια, ό, τι όνομα κι αν έχουν αυτά στο μέλλον».

Σχετική είδηση: Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει τη διαπραγμάτευση - Απάντηση Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29/11/2014 - 15:44