ΚΚΕ: «Προκλητική η δίωξη σε βάρος των απεργών ναυτεργατών»

«Η προκλητική δίωξη σε βάρος των απεργών ναυτεργατών αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ολόπλευρης στήριξης του εφοπλιστικού κεφαλαίου», τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προκλητική δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών, όπου ολόκληρο το πλήρωμα του πλοίου «SUPERFERRYII» δικάζεται γιατί πήρε μέρος σε απεργία που αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΠΝΟ. Η κλήση σε δίκη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά γίνεται με το πρόσχημα ότι οι ναυτεργάτες ήταν επιστρατευμένοι. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια, δίωξης με βάση την πολιτική επιστράτευση, του συνόλου των μελών ενός πληρώματος, ώστε να δικαστεί με αυτές τις βαριές κατηγορίες.

Η προκλητική αυτή δίωξη αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ολόπλευρης στήριξης του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δίπλα στις προκλητικές φοροαπαλλαγές και άλλες παροχές, θέλουν τους ναυτεργάτες χειροπόδαρα δεμένους.

Οι ναυτεργάτες συνολικά οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του αγώνα τους, που είναι μέρος του συνολικού πολέμου για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει τον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η δίωξη». 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07/11/2014 - 21:54