Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ERT Open (Ηχητικό)

«Είναι εφικτή και αυτονόητη η κατάργηση του μνημονίου και υποχρέωσή μας ιστορική, ηθική και νομική να διεκδικήσουμε τη διαγραφή όλου ή μέρους του χρέους το οποίο έχει δημιουργηθεί από αμαρτωλές συμβάσεις που συνήφθησαν για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ΕRT Open.

 

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «δεν επιτρέπεται σε μια κυρίαρχη ανεξάρτητη χώρα μέλος της Ε.Ε. να τελεί σε καθεστώς υποτέλειας και επιτροπείας που προσκρούει στην έννοια της Δημοκρατίας».

Για το θέμα της κοινωνικής πολιτικής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να κόβει το ψωμί του πολίτη. Ειναι θεμελιώδεις υποχρεώσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου να εγγυάται την αξιοπρέπεια, την υγεία, την παιδεία, την εργασία. Η διεθνής μας υποχρέωση και το Συνταγμα εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις και αποδοχές, πρόνοια, ασφάλιση ,προστασία της μητρότητας και της αναπηρίας», τονίζοντας ότι «είναι θεμελιώδης υποχρέωση της Κυβέρνησης της Αριστεράς».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/09/2014 - 16:48