Φωτογραφία EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση Γρ. Ψαριανού στον Φ. Κουβέλη

Επίθεση κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός.
«Δεν το ήξερα, είμαι σε μια πάρα πολύ ωραία κατασκήνωση στον Κάλαμο που έφερα την κόρη μου και με υποδέχθηκαν οι ομαδάρχες λέγοντας "γεια σας, από σήμερα ανεξάρτητος, ε;".  Και τους λέω ότι δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν ότι υπάρχει επιστολή Κουβέλη στον πρόεδρο της Βουλής ότι τίθεμαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι σαν τα πραξικοπήματα...» είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα για τη διαγραφή του.

«Δεν με πήρε ούτε ο Αναγνωστάκης, ως γραμματέας της ΚΟ για να μου πει τι έγινε, ούτε ο Κουβέλης, με τον οποίο έχω τόσο στενή σχέση επί 40 χρόνια και να μου πει: "ξέρεις, Γρηγόρη μου, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί". Κανείς» πρόσθεσε.

Ο κ. Ψαριανός επιτέθηκε στον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας: «Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος... Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος... Δεν το περίμενα, όμως. Διότι είχα εξηγήσει γιατί το κάνω και γιατί δεν υπογράφω ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν να υπογραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή 5-6 βουλευτές δεν την υπέγραφαν, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να καταθέσει δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα συναθροιστεί με των άλλων και εγώ δεν ήθελα να συναθροιστεί η υπογραφή μου με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων και να συμβάλω στα περίεργα παιχνίδια που παίζονται. Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα».


ΔΗΜΑΡ: Επικρίσεις για τη διαγραφή Ψαριανού από τη Μεταρρυθμιστική Τάση

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Μεταρρυθμιστική Τάση της ΔΗΜΑΡ τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή «ανοίγει νέο κύκλο εσωστρέφειας και δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις για το κόμμα».

«Αν και είναι γνωστή η απόσταση του Γρηγόρη Ψαριανού από τις επιλογές του κόμματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι οξύμωρο η διαγραφή αυτή να έρχεται μία μέρα μετά την αργοπορημένη προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στον διάλογο για την Κεντροαριστερά. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που προκάλεσαν το τελευταίο διάστημα τις έντονες διαφωνίες εκ μέρους τόσο του βουλευτή όσο και άλλων στελεχών, οδήγησαν δε στην απομάκρυνση μεγάλου ποσοστού των ψηφοφόρων του κόμματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Μεταρρυθμιστική Τάση της ΔΗΜΑΡ, η συγκεκριμένη διαγραφή «έρχεται να προσθέσει άλλο ένα πρόβλημα στο ήδη αρκετά επιβαρυμένο εσωκομματικό πεδίο. Έχοντας μάλιστα ως αφορμή την άκρως αμφιλεγόμενη επιλογή του κόμματος για δημοψήφισμα σε σχέση με τη «μικρή ΔΕΗ», επιτείνει μια εικόνα αποσύνθεσης, πανικού και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».
«Η δε συμβολή του Γρηγόρη στο εγχείρημα ΔΗΜΑΡ ήταν και είναι γνωστή σε όλους και δεν αμαυρώνεται με διοικητικά μέτρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/07/2014 - 16:35