Φωτογραφία EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλή: Οξύτατο επεισόδιο ανάμεσα σε Φ. Πιπιλή και Ρ. Μακρή

Οξύτατο επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπή Γιώργο Βλάχο, την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή και τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή. Η Επιτροπή συζητούσε για τις λαϊκές αγορές και η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «τα πειθαρχικά συμβούλια έκαναν χρόνια να βγάλουν αποφάσεις για λαμόγια και παιδεραστές δημόσιους υπαλλήλους».
Είναι ντροπή να αποκαλούνται ως «λαμόγια» οι δημόσιοι υπαλλήλο φώναζε η Ρ. Μακρή. «Πάρτε το πίσω αυτό που είπατε. Εγώ εδώ εκπροσωπώ τους δημόσιους υπαλλήλους», φώναξε, ενώ χαρακτήριζε «λαμόγια» τους βουλευτές της κυβέρνησης.

«Στο χωριό σας αυτά», απάντησε η Φ. Πιπιλή, με τη Ρ. Μακρή να λέει «λαμόγια είστε εσείς». «Καλά, αρχίσαμε πάλι», σχολίασε η Φ. Πιπιλή σταματώντας να μιλά.

Τότε παρενέβη ο Γ. Βλάχος λέγοντας σε έντονο ύφος στη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Λογοκρισία στους συναδέρφους θα κάνετε; Ποια είστε εσείς; Σταματήστε επιτέλους! Κάντε μου τη χάρη!».

Όμως η Ρ. Μακρή συνέχισε να διαμαρτύρεται μακριά από τα μικρόφωνα και ο Πρόεδρος της Επιτροπής της είπε: «Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με την περίπτωσή σας! Σταματήστε να μιλάτε επιτέλους! Πηγαίνετε τη βόλτα σας, κάντε μας τη χάρη. Αρκετά, αρκετά ως εδώ!!!».

«Δε θα με διώξετε, καταλάβατε; Εδώ θα μείνω και θα σας ενοχλώ!», του απάντησε η Ρ. Μακρή.

Εκνευρισμένος ο Γ. Βλάχος σχολίασε ότι «είναι η ώρα για την παράσταση για τα κανάλια και για τα blogs. Άντε επιτέλους». «Τι παριστάνετε; Την άδειά σας θα πάρουν οι συνάδερφοι; Εσείς θα δώσετε μαθήματα; Πολύ ξεθαρρέψαμε εδώ μέσα και παραγνωριστήκαμε», συνέχισε ο Γ. Βλάχος υπό τις διαμαρτυρίες της Ρ. Μακρή.

«Εδώ είναι αίθουσα Κοινοβουλίου, όχι φρενοκομείο», παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης. Η Φ. Πιπιλή προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία της, αλλά οι διακοπές της Ρ. μακρή την υποχρέωσαν να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συντάξει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας του να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, που προβλέπουν την επιβολή ποινών σε όσους βουλευτές επιδεικνύουν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/07/2014 - 17:34