Α.Τσίπρας: Εκλογές για να αποκατασταθεί η ομαλότητα

Την προσφυγή σε εθνικές εκλογές, με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο. 

"Είχα την ευκαιρία", δήλωσε κατά την έξοδό του, "να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε μια ιστορική πολιτική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης. Δεν είναι μόνο η μεγάλη, σημαντική, καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες, αλλά και το γεγονός ότι τα δυο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων από τα ποσοστά που κατέγραψαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, τον Ιούνη του '12".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των εκλογών συνιστούν δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς δυνάμεων της σημερινής Βουλής, στην οποία τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης θα εκπροσωπούνταν με μόλις 94 βουλευτές από τους 162 που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή. "Κι όταν καταγράφεται μια τόσο έντονη δυσαρμονία", τόνισε, "είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται, και ιδίως αυτή η Βουλή δεν νομιμοποιείται, να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τον λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Και σε κάθε περίπτωση δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμά μας άλλωστε ορίζει ότι όταν υπάρχει μια τόσο έντονη δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, τότε η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία".
 
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας ότι "στην πολιτική, όπως και στη ζωή, καλό είναι να ξέρεις και να κερδίζεις αλλά και να χάνεις. Κι όταν χάνεις, να παραδέχεσαι την ήττα. Ο Πρωθυπουργός παρουσιάστηκε χθες σαν να ήταν αυτός που κέρδισε με 4 μονάδες τις εκλογές".
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26/05/2014 - 17:16