Α. Τσίπρας: Ιστορική μέρα για την Αριστερά

"Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο", δήλωσε προ ολίγου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το μήνυμα της ευρωκάλπης.

Έκανε λόγο για μια "ιστορική ημέρα για τον λαό μας", που "παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα φόβου", έδωσε "γεναία" και "πενταξάθαρη" ετυμηγορία στην κάλπη και "καταδίκασε αποφασιστικά" τον Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων, κάνοντας την Αριστερά "για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά".

"Με βάση τις ανεπίσημες εκτιμήσεις", μίλησε για "μεγάλη ανατροπή" στη μεγαλύτερη περιφέρεια και σε σειρά από σημαντικούς δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Αύριο", τόνισε, "όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι λαοί της Ευρώπης θα πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων και της λιτότητας, στον τόπο που η ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε για πειραματόζωο της κρίσης", χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως "νίκη του λαού", με στόχο τη χειραφέτησή του.

"Στο πλευρό μας συσπειρώθηκαν ευρύτερες δυνάμεις, με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων", σημείωσε και τόνισε ότι ο λαός "αψήφισε την τρομοκρατία, τις επεμβάσεις, τους εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής, μέσα κι έξω από τη χώρα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "ο λαός μας έδωσε εντολή να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς, δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας, που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη και απόλυτη πλειοψηφία", με έργο "την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση της πατρίδας.

Το σημερινό αποτέλεσμα", επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, "διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες", από το ποσοστό που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές του 2012. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές", σημείωσε, "ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69.

Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση", προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας "θα διαπραγματευθεί ο Σαμαράς με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα", "το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και κράτησε κρυφό στο συρτάρι μέχρι να τελειώσουν οι ευρωεκλογές;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευχαρίστησε θερμά όσους υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.


Πηγή: avgi.gr