Ρ. Δούρου: Όλοι μαζί για μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής

Η περιφερειακή παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να στηρίξουν την προσπάθεια μας να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής, ανεξάρτητα των επιλογών τους στο επίπεδο των Δήμων.

Η νέα νοοτροπία διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής δεν κατατάσσει τις δημοτικές αρχές, ή τους δημοτικούς συνδυασμούς σε προνομιούχους και μη. Αντιθέτως θα επιδιώξουμε την ισότιμη συνεργασία με όλες τις δημοτικές αρχές με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων της Αττικής.

Περί της «αξιοπιστίας» του κ. Σγουρού

Η χρηστή διοίκηση και ο Γιάννης Σγουρός είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό το βεβαιώνουν οι ίδιοι οι αντιπεριφερειάρχες του.
Ο Γ. Σγουρός «διανέμει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ χωρίς σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο την εκλογική σκοπιμότητα στα πλαίσια των πελατειακών αντιλήψεων». Χρυσάνθη Κισκήρα, νυν αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, εκλεγμένη με τον κ. Σγουρό, Στο Κόκκινο, 8 Μαΐου 2014.
«Το ψηφοδέλτιο (Σγουρού) όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητο, αδέσμευτο και πολυσυλλεκτικό, αλλά αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής συναλλαγής». Κώστας Μανιάτης, νυν αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, εκλεγμένος με τον κ. Σγουρό, σε γραπτή δήλωση στις 6 Μαΐου.
Τα σχόλια περιττεύουν.
Η αξιοπιστία του και η ποιότητα της διοίκησής του είναι στην κρίση των πολιτών.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα σημερινών συνεντεύξεων της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένας Δούρου:

ΑΝΤ1: «Εδώ και δύο 24ωρα παρατηρώ ένα δημόσιο διάλογο που πληγώνει βαθειά το δέντρο της δημοκρατίας. Δεν νοείται αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποίησαν τη Χρυσή Αυγή ως μοχλό πίεσης, ως μοχλό εκφοβισμού, να μας κουνούν το δάχτυλο και να λένε ότι κλείνουμε το μάτι στη Χρυσή Αυγή. Καμία σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται για το πώς μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων μπερδεύοντας την 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου, για το πώς επί δεκαετίες δεν είχαμε συνεκτική μεταναστευτική πολιτική, για το πώς επί δεκαετίες δεν είχαμε συνεκτική πολιτική καταπολέμησης του εγκλήματος, για το πώς οδηγήθηκαν συμπατριώτες μας να θεωρούν ότι αν χαιρετήσουν ναζιστικά θα αντιμετωπιστεί η ανεργία».

ΣΚΑΙ: «Συνεχίζουμε σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα τα τελευταία χρόνια. Είναι όλοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένοι στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Είναι όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ υπέρ του μνημονίου και αδιάβαστοι;
Όποιος τσουβαλιάζει υποστηρίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, οι ΠΑΣΟΚατζήδες είναι διεφθαρμένοι, οι νεοδημοκράτες είναι εξαπατημένοι, υιοθετεί τη φασιστική λογική. Όταν για δεκαετίες η χώρα δεν διαθέτει σοβαρή συνεκτική μεταναστευτική πολιτική... Είμαστε η μόνη χώρα που έχει εγκαινιάσει τρεις φορές ινστιτούτο μεταναστευτικής πολιτικής(!)...».

Κανάλι Ε: «Η κρίση χρέους συνοδεύτηκε από την κρίση της δημοκρατίας. Δυστυχώς μαζί με τα μνημόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι και με το παράδοξο πολλοί συμπατριώτες μας να θεωρούν ότι στα ζητήματα ανεργίας τους, στα ζητήματα εξαθλίωσής τους μπορεί να βρεθεί λύση χαιρετώντας ναζιστικά. Να συζητήσουμε σοβαρά όμως γιατί στην Ελλάδα της δημοκρατίας έχουμε Χρυσή Αυγή. Γι' αυτό δεν αντέχω τους νεόκοπους δημοκράτες. Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουμε Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα; Είναι η απουσία σοβαρής εκπαίδευσης και παιδείας; Είναι η απουσία σοβαρής συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής; Είναι και τα μνημόνια; Έχουν ονοματεπώνυμο αυτοί που χρησιμοποίησαν τη Χρυσή Αυγή ως μοχλό πίεσης και για να φοβίσουν τον κόσμο, χρησιμοποίησαν τη Χρυσή Αυγή για να αλλάξουν χέρια τα ζητήματα στον Πειραιά σε σχέση και με τα εργασιακά δικαιώματα. Έχουν ονοματεπώνυμο όσοι χρησιμοποίησαν τη Χρυσή Αυγή σε σχέση με το πως λειτούργησε το ελληνικό κοινοβούλιο και η δικαστική εξουσία. Και τώρα παίρνουν το μέτρο της δημοκρατίας!»

Realfm: «Όταν υπάρχει διαπλοκή στην Ελλάδα, όταν μπαίνουν εισαγγελείς, όταν υπάρχουν θέματα με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν με τον απερχόμενο περιφερειάρχη. Ή δεν τα πήρε πρέφα, οπότε είναι τελείως ανίκανος ή τα υπηρέτησε».
«Συγνώμη να μου ζητήσει αυτός, που μαζί με δημοσιογράφους τέσσερις μήνες με λοιδορούσαν ότι δεν ήξερα τι γινόταν για τα σκουπίδια. Να μου ζητήσουν συγνώμη για αυτή τη μάχη που τη δίνει αγκαλιά με τον κ. Κεδίκογλου, αγκαλιά με τον κ. Γεωργιάδη. Απέναντί μου δεν έχω τον κ. Σγουρό, έχω την κυβέρνηση από το βράδυ της 18ης Μαΐου, που αίφνης αποκάλυψε ότι ο κ. Σγουρός δεν είναι αυτοδιοικητικός, είναι το δεκανίκι της σταθερότητας στην κυβέρνηση».


Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/05/2014 - 22:29