Φορολογικές δηλώσεις: Λάθος στο Taxisnet δημιουργεί πρόβλημα στην υποβολή

Τεχνικό πρόβλημα στην πλατφόρμα του Taxisnet κάνει δύσκολη τη ζωή των φορολογούμενων και των λογιστών.
Αδυναμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης 2021 εξαιτίας λάθους στο Taxisnet παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ναυτεμπορική" το πρόβλημα είναι τεχνικό και ουσιαστικά εμποδίζει τους λογιστές από την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης.
Το πρόβλημα στην πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες και εντοπίζεται στα ποσά των παρακρατούμενων φόρων που είναι προσυμπληρωμένα στους σχετικούς κωδικούς εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα στο έντυπο Ε1.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα ποσά των παρακρατούμενων φόρων δεν φαίνονται σωστά και οι λογιστές δεν καταθέτουν τη δήλωση για να μην επηρεαστεί η εκκαθάριση φόρου και στη συνέχεια μπλέξουν με τροποποιητικές δηλώσεις.
 
Για την ώρα δεν είναι γνωστό πόσες φορολογικές δηλώσεις κατατέθηκαν με λάθος στοιχεία, αλλά και τι θα γίνει.
Υπενθυμίζεται ότι, η υποβολή της δήλωσης μέχρι τις 28 Ιουλίου ανοίγει τον δρόμο για την εξόφληση του φόρου σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 30 Ιουλίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.
Εξάλλου, το ευνοϊκό μέτρο της έκπτωσης 3% παρατάθηκε και για τον Αύγουστο και συγκεκριμένα έως τις 27/8 οπότε όσοι καταβάλλουν εφάπαξ το συνολικό ποσό του φόρου θα πληρώσουν λιγότερα.

Πηγή: sputniknews.gr