φωτογραφία αρχείου

«Κύκλοι» της Κομισιόν: «Υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την Αθήνα»

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώνουν πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά, ενώ εκφράστηκαν σε γενικές γραμμές θετικά για τους χαμηλούς τόνους που τηρήθηκαν στη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή.
Όπως προστίθεται στο τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ:

Επισήμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλησε σήμερα να προβεί σε κάποιο σχόλιο για τη συζήτηση στη Βουλή, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι - ως είθισται - δεν σχολιάζει εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ωστόσο, κύκλοι προσκείμενοι στα ηγετικά κλιμάκια των Βρυξελλών αντιμετώπισαν σε γενικές γραμμές με θετικό τρόπο τόσο τους χαμηλούς τόνους, όσο και το κλίμα συναίνεσης που, όπως σημείωσαν, χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στην Αθήνα.
Εκτίμησαν, μάλιστα, πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά, με στόχο την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Όσον αφορά στην ημερομηνία μιας ενδεχόμενης επόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγαν πως δεν έχει ακόμη οριστεί. Επεσήμαναν, όμως, πως ούτως ή άλλως οι δυο άνδρες αναμένεται να συμπέσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συνάντησης κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06/06/2015 - 15:48