φωτογραφία EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη - Κ. Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει την Κυριακή στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο υπουργός θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα των ΗΠΑ για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης με την επικεφαλής του Ταμείου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης θα έχει τη Δευτέρα επίσημες συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Στις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς, καθώς ο υπουργός Τζακ Λιου θα απουσιάζει σε διακοπές, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με την Καρολίν Άτκινσον, σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Διάψευση του Spiegel εκ μέρους του ΔΝΤ

Για «συνήθη εναλλαγή» μελών των τεχνικών ομάδων κάνει εξάλλου λόγο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο υποστηρίζει ότι το Ταμείο αποσύρει προσωρινά τα τεχνικά του κλιμάκια στην Αθήνα, λόγω της στασιμότητας στις συνομιλίες.

«Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρίσκονταν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εβδομάδες, συνεργαζόμενες με τις ελληνικές αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στις έδρες τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες και απευθείας επί του εδάφους, με τη συμμετοχή και των τοπικών υπαλλήλων των θεσμών», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δ. Μάρδας: Υπάρχουν χρήματα για τη δόση στο ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων του Δημοσίου την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι υπάρχουν και τα χρήματα για να καταβληθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις 9 Απριλίου και πρόσθεσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 του μήνα. «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στους χρόνους που πρέπει τις υποχρεώσεις μας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: naftemporiki.gr