Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ από 1/7 - Θα πληγούν οι πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0-800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια, έρχονται από την 1η Ιουλίου, σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση κατάργηση των εσωτερικών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Το ύψος των αυξομειώσεων δεν προσδιορίστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ο οποίος αρκέστηκε στο να σημειώσει ότι για τη ΔΕΗ, το χρηματικό αποτέλεσμα θα είναι ουδέτερο. Τα θύματα, πάντως, από τις νέες αυξήσεις στο οικιακό τιμολογιο ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αφορούν τα χαμηλά κλιμάκια κατανάλωσης 0-800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο θα είναι άνεργοι, χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι.


Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, τα αγροτικά τιμολόγια, καθώς και το νυχτερινό οικιακό, δε θα υποστούν αλλαγές

Την ίδια στιγμοί, κύκλοι της ΔΕΗ ανέφεραν ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται επίσης στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΕΗ ισχυρίστηκε, ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στις 31 Ιουλίου λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων, καθώς όσοι λογαριασμοί, που περιέχουν το τέλος αυτό, δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ

Πηγή: Ναυτεμπορική - Αυγή