"Σιγά μη φοβηθώ" στη Στέγη - "Δεν είναι αθώοι" στον Λευκό Πύργο

Μηνύματα εν όψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή προβάλλονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και στον Λευκό Πύργο.

Η ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή πλησιάζει. Τα social media έχουν κατακλυστεί από μηνύματα που ζητούν την καταδίκη των μελών του ναζιστικού μορφώματος. Τα προφίλ των χρηστών φέρουν τη σήμανση "Δεν είναι αθώοι". Τα καλέσματα για τις συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο την Τετάρτη είναι αμέτρητα. Και από το βράδυ της Κυριακής μηνύματα προβάλλονται σε κτίρια και μνημεία.

Από το βράδυ της Κυριακής η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση προβάλλει στην πρόσοψη του κτιρίου τη φράση "Σιγά μη φοβηθώ" την οποία συνοδεύει με την ημερομηνία 7/10/2020 στέλνοντας το μήνυμα οτι οι ναζί πρέπει να μπουν φυλακή.

Στη Θεσσαλονίκη, μήνυμα καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστειλαν μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης προβάλλοντας με προτζέκτορα στον Λευκό Πύργο το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι-Οι ναζί στη φυλακή».

Σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μεταξύ άλλων τονίζονταν ότι, «δεν είναι αθώοι, η ιστορία της πόλης μας απόψε μιλάει, η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και τους έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στον φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ, η πόλη μας, φωνάζει», αναφέρει το alterthess.gr

www.news247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54