«Η κοινωνία τους καταδίκασε, τώρα είναι η σειρά της δικαιοσύνης»

Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών το πρωί τις 7ης Οκτώβρη, όταν και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, απευθύνουν συλλογικότητες.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα «η κοινωνία τους καταδίκασε, τώρα είναι η σειρά της δικαιοσύνης».

«Πριν την απόφαση, προηγείται η διάσκεψη του δικαστηρίου. Οι τρεις δικαστές που καλούνται να αποφασίσουν θα διασκεφθούν τις επόμενες εβδομάδες, θα τοποθετηθούν, θα ψηφίσουν, θα κρίνουν.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, η κοινωνία θα πρέπει να κάνει τη δική της μεγάλη διάσκεψη. Έχουμε έναν μήνα για να συζητήσουμε συλλογικά, στη συνέλευση αλλά και στη δουλειά, στο γραφείο, στη λαϊκή, στο καφενείο, πώς κρίνουμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Αξιοποιώντας τη δημοσιοποιημένη ακροαματική διαδικασία και τα πορίσματά της, είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας, ατομικά και συλλογικά, να τοποθετηθούμε και να αξιολογήσουμε τι ακούστηκε και τι αποδείχτηκε.

Γιατί όσο βέβαιο είναι ότι οι δικαστές είναι αυτοί που τελικά θα αποφασίσουν, άλλο τόσο αδιαμφισβήτητο είναι ότι η απόφαση σ’ αυτή την ιστορική δίκη θα κρίνει, όχι μόνο την απαίτηση των θυμάτων για δικαιοσύνη αλλά και τη φύση της πολιτείας στην οποία θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Η δημοκρατία είναι διάδικος και τελικά διακύβευμα σε αυτή την υπόθεση. Και η φωνή αυτών που τη συγκροτούν και την υπερασπίζονται, τώρα είναι η ώρα να ακουστεί» εξηγεί ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Πηγή: thepressproject.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54