ΚΕΘΕΑ - Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μειώνουμε τις αποστάσεις:
Εκδηλώσεις

για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απομόνωσης κυριαρχούν ως αναγκαία μέσα ενάντια στην πανδημία, η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση.

Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή.

Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στο περιθώριο και στη χρήση.

Για αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μέλη, εργαζόμενους, Συλλόγους Οικογένειας και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54